Voetzorg Vlinder

Medisch Pedicure, Manicure, Schoonheid en Massage


Ontspannende Lichaamsmassage

De naam zegt het eigenlijk al. Alles is erop gericht om het lichaam tot ontspanning te brengen. Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed werken voor het behoud van een goede gezondheid. Een volledige massage ontspant de spieren, maakt de gewrichten en pezen soepeler, verbetert de bloedsomloop, stimuleert de afvoer van afvalstoffen zodat die het lichaam beter kunnen verlaten. Door ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei klachten zoals bijvoorbeeld stress, spanningshoofdpijn, stijve nek, chronische vermoeidheid en slaapproblemen worden verzacht. Ook zult u merken dat u met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.

Door middel van effleurages (strijkingen), knedingen, fricties en schuddingen ontstaat er een natuurlijke en verfijnde manier van aanraken, die heerlijk en ontspannend is om te ondergaan. Deze ontspanningsmassage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij het mogelijk is een warme massage olie te gebruiken.
iforbeauty-massage 1jpg


Lomi Lomi Massage

Het ritme en de rust van Hawaï

Een heerlijke zomerse massage in Hawaïaanse sferen. De Lomi Lomi massage is een eeuwenoude techniek die uw spieren, zenuwstelsel, bloedsomloop en uw zintuigen stimuleren. Een geweldige ervaring voor het hele lichaam dus. En voor uw geest. Na deze massage voelt u zich  fris, sterk en herboren.

Tijdens de Lomi Lomi massage wordt de achterzijde van het lichaam (rug, armen, handen en benen) gemasseerd met lange en vloeiende bewegingen. Elke massagegreep gaat vloeiend over in de volgende en is een intense vorm van bodywork. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van het zachte deel van de onderarmen, handen en de vingers.

De Lomi Lomi massage komt oorspronkelijk uit Hawaï. De massage helpt lichamelijke en geestelijke stress los te laten, herstelt de vitaliteit en verbetert de doorbloeding van de spieren en spijsvertering.

Deze massage is een aanrader voor massageliefhebbers en wordt ook wel “the dance of massage” genoemd. 

Stukje historie van de lomi lomi massage:

Lomi lomi was een “secret” massage. Het is misschien voor veel masseurs nog steeds een massage waarvan de geheimen nog niet allen zijn prijsgegeven.

Een lomi lomi werd doorgegeven van generatie op generatie, kinderen werden hiervoor al op een jonge leeftijd uitgekozen. Afhankelijk van het moment waarop zij waren geboren werden ze gekozen als “helers” (Kahuna lā’au lapa’au) en opgeleid.

Er zijn verschillende vormen van Lomi Lomi, afhankelijk van het land waar lomi lomi wordt gegeven zijn er “aanpassingen” gemaakt. Oorspronkelijk is het 80% gebed en 20% massage maar het is nu meer bekend als massage dan gebed. De twee bekendste massage vormen zijn “Temple Style” en “Auntie Margaret’s Style” De massage past uitstekend in ons aanbod omdat de nadruk ligt op ontspanning en wegnemen van negatieve emoties, het lichaam wordt rustig en stress wordt losgelaten.